Alles voor de fysiotherapeut | Een defect? Meld je hier | contact opnemen: Doe je hier

MEDISCHE FITNESS


Fit zijn en fit blijven is niet vanzelfsprekend. We zitten steeds meer, terwijl ons lichaam beweging nodig heeft om niet "vast te lopen". Fitness en fysiotherapie kunnen met elkaar gecombineerd worden. Wel dient de apparatuur aan hogere eisen te voldoen als reguliere fitness apparaten.

Bij Electro Medico werken we enkel met apparaten die aan hoge eisen wat betreft veiligheid en toegankelijkheid voldoen, doordat ze zijn samengesteld vanuit deze kernwaarden.

Clarico-Text-Image
Bel ons voor meer informatie

(024 203 02 13)

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl

Emotion

Het Duitse Emotion is in 1992 begonnen met het ontwikkelen van Cardio apparatuur en ondertussen zijn er 3 cardio lijnen neergezet. Opgedeeld in de basic 200 lijn, die alleen bestaat uit een fiets en de complete 600 lijn die bestaan uit ergometer fietsen, ligfietsen, loopbanden, upperboy en crosstrainers.

Het verschil tussen de 600 en de 200 lijn zit in de afwerking en materialen. Ook heeft de 600 lijn meerdere opties, zoals testmogelijkheden. Beide lijnen zijn met de MDD certificatie leverbaar. Prettig is dat alle apparaten selfsupporting zijn (met uitzondering van de loopbanden), waardoor er geen stopcontact nodig is.

De 600 lijn heeft een keuze uit het 3 displays: Basis, comfort en Test. Het uitvoeren van een test is met dit display zeer eenvoudig en werkt zowel als standalone, maar ook in combinatie met software. Ook wordt bij deze displays in diverse trainingsprogramma’s gebruik gemaakt van wisselende achtergrondkleur voor een biofeedback functie. Motiverend of juist afremmend voor de gebruiker.  

Clarico-Text-Image

Software

Standaard zijn alle displays van de Emotion zijn standaard voorzien van een chipcardreader, hierdoor is een koppeling met software snel gemaakt is. Om 1 geheel in de oefenzaal te krijgen kunnen ook krachtapparaten (zolang er een gewichtsblok inzit) uitgerust worden met een display.

IPN Only

De software heeft de IPN conditie test als uitgangspunt en zet op basis daarvan een aanbevolen hartslag voor training op andere cardio toestellen neer. Ook kan de voortgang per patiënt gemonitord worden. Deze software werkt in combinatie met de 600 of 800 ergometer en de bijgeleverde chipcard. Na een training/test kan de data in de software geïmplementeerd worden.

Clarico-Text-Image

Motion Training manager offline

Na het afnemen van de IPN conditie test wordt er door de software een trainingsadvies gemaakt op basis van de aanwezige apparatuur. Zowel cardio als kracht apparatuur (met gewichtsblokken) zijn te implementeren in de software met een totaal van 21 apparaten. De trainingsmanager software geeft niet alleen een trainingsadvies, ook een evaluatie is eenvoudig uit te draaien. In de software is ook een agenda aanwezig, waar in bijgehouden wordt wat de trainingsfrequentie van de patiënten is. Met het offline systeem, wordt gekozen om na de training de data van de chipkaard uit te lezen in de computer.

Motion Training manager online

Software gelijk als de offline versie, maar dan worden de gegevens direct opgeslagen in het systeem. De kaarten hoeven niet meer uitgelezen te worden en in theorie kan iedereen zijn eigen trainingsschema doorlopen terwijl er vanuit de software een voortgang bekeken kan worden. Een aantal korte vragen na een trainingstoestel (ging het: makkelijk / prima / zwaar) en de bereikte doelen wordt een advies gegeven in het schema. Hierdoor blijft de patiënt voldoende uitdaging houden.

Bel ons voor meer informatie

(024 203 02 13)

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl

Physio Sport

Het Duitse Physio Sport is een echt familiebedrijf die producten maakt voor de fysiotherapie en sport instellingen. Met meer dan 25 jaar ervaring beheersen zij de kennis en kunde om een product neer te zetten die voor meerdere doelgroepen ingezet kunnen worden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de losse oefeningen.

Het productaanbod van Physio Sports bestaat uit de Circuittraining, REHA lijn, pulley en behandelbanken. Diverse producten met zo elk hun unieke eigenschappen, maar voorzien van het Physio Sports DNA.


Clarico-Text-Image

Circuittraining TwoForce

De Circuittraining TWO Force dankt haar naam aan het makkelijk en snel kunnen schakelen en dus een circuit af kunnen leggen. Uiteraard zijn de apparaten ook los inzetbaar. De apparaten zijn zo ontworpen dat er niet nagedacht hoeft te worden, maar er direct begonnen kan worden. Doordat deze apparaten zeer toegankelijk zijn zien wij de toegevoegde waarde dan ook terug als revalidatie toestel, maar ook met sportgroepen, waar snel geschakeld kan worden. Bij de polstering is keuze uit 15 verschillende kleuren.

Duurzame olieveer-weerstand

De Circuit apparaten zijn zo klein en handzaam, omdat er geen grote gewichtstoren aan gekoppeld zit. De weerstand wordt ingesteld met een oliedruk veer, vergelijkbaar met een model van een behandelbank. Het verschil is dat deze veer in 12 stappen van heel licht tot heel zwaar instelbaar is en een diameter van ruim 10cm heeft. Er is dus geen elektrische aansluiting nodig. Uniek is de dubbel instelbare weerstand, 2 instelknoppen op 1 apparaat, waardoor deze compacte apparaten ook een dubbele trainingsfunctie krijgen. De olieveer is compleet ontwikkeld en uitvoerig getest in de fabriek van Physio-Sports.

Clarico-Text-Image

REHA Line

Gespecialiseerd op medische fitness en revalidatie ontdekte Physio-Sports dat er weinig apparaten zijn, waarin meerdere spieren te isoleren zijn. Helemaal gericht de revalidatie is het prettig om een spier te kunnen isoleren en gericht daarop te kunnen trainen. Door meerdere kleine verstelmogelijkheden toe te voegen is er een lijn ontstaan die uitblinkt in veelzijdigheid, maar zeer compact in een oefenzaal aanwezig is.

Uniek is de progressieve toename van het krachtverloop. In de eerste fase van de oefening zal niet het complete gewicht meegenomen worden. Hierdoor wordt overbelasting voorkomen en helpt het de patiënten hun doelen te halen. Optioneel is de kracht apparatuur uit te voeren met een motiverend display en passende software.

 

Kenmerken van de REHA Line
  • Vele instelmogelijkheden (traploos)
  • CE-keurmerk (DIN-EN 957)
  • Waar nodig geluiddempende elementen tussen gewichten
  • Waar mogelijk dubbele trainingsfunctie
  • Compact
  • Hoogwaardige polstering in 15 verschillende kleuren    

 

Bel ons voor meer informatie

(024 203 02 13)

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl

Pulleys

De pulleys van Physio-Sport zijn net als alle andere bekende merken volwaardige revalidatie pulleys met een dubbele handgreep en alle mogelijke extra’s om het ook als een pulldown apparaat te gebruiken. De pulleys gaan normaal gesproken een leven lang mee, mits deze goed wordt onderhouden. Waarom wij graag met deze pulleys werken zijn de katrollen. De katrollen van deze pulleys zijn dubbel gelagerd, waardoor ze zo goed als slijtage vrij zijn. Ook loopt het koord zeer soepel en nooit naast het katrol, ideaal om lang mee te kunnen werken.

Uniek is de progressieve toename van het krachtverloop. In de eerste fase van de oefening zal niet het complete gewicht meegenomen worden. Hierdoor wordt overbelasting voorkomen en helpt het de patiënten hun doelen te halen. Optioneel is de kracht apparatuur uit te voeren met een motiverend display en passende software.

 

Explosief of directe weerstand

Explosieve weerstand betekend geschikt voor het training met een explosieve beweging. Door extra katrollen toe te voegen veranderd de weerstandsverhouding en ook beweging. Explosieve pulleys hebben een gewichtsblok van 3 t/m 65kg, opgebouwd met 5x 3 kg en 10 x 5 kg. De verhouding met het effectieve gewicht is 1:6. Dit betekend een startgewicht vanaf (3kg/6 =) 0,5 kg. Bij het gebruik van 2 handvatten is het de verdeling 1:3, dus een effectief start gewicht vanaf 1 kg. De directe weerstand is eenvoudiger. Het aantal kilo’s wat op de gewichten staat daar wordt ook mee gewerkt, mits er met 2 handvatten wordt gewerkt. Bij het gebruik van 1 handvat, kan het aantal kilo’s door 2 worden gedeeld. Een pulley met directe weerstand heeft een gewichtsblok van 0,5 t/m 24 kg, opgebouwd met 4 x 0,5 kg en 11 x 2 kg. Een startgewicht van 250 gram is met deze pulley dus mogelijk.


Dubbel wandsysteem

Physio-Sports heeft met een eenvoudig, open wandsysteem de mogelijkheid om 2 pulley individueel te laten bewegen. Waar een enkel muurmodel al een eindeloos aantal oefeningen biedt, is dat bij het dubbele wandsysteem nog meer het geval. De twee pulleys zijn op een rails traploos horizontaal verstelbaar, zodat ze optimaal te combineren zijn. Uiteraard kunnen de pulleys ook los van elkaar worden gebruikt.

Nieuwsbrief


Wekelijks versturen wij een nieuwsbrief met aanbiedingen,
kortingen en vaknieuws. Wil je eenvoudig op de hoogte blijven
van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan!

Inschrijven Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding!
Clarico-Text-Image
Bel ons voor meer informatie

(024) 203 02 13

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl