Alles voor de fysiotherapeut | Een defect? Meld je hier | contact opnemen: Doe je hier

DEEP OSCILLATION


Een internationaal gepatenteerde, bewezen technologie.

Deep Oscillation® is gebaseerd op positieve effecten bij creëren van een elektrostatisch veld in het weefsel. Met elektrostatische impulsen zorgt de Deep Oscillation® voor trillingen op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht.

Clarico-Text-Image
Bel ons voor meer informatie

(024) 203 02 13

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl

Wat is deep oscillation?


Deep Oscillation® produceert elektrostatische impulsen waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord worden. De Deep Oscillation® zorgt ervoor dat de cel statisch geladen wordt. Dit wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en - (aantrekken en afstoten), waardoor de cellen in de juiste trilling terug worden gebracht. Op deze manier herstelt de cel sneller.

In tegenstelling tot andere behandelmethoden komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden. De elektrostatische impulsen van de Deep Oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van 8 cm! De reden dat de Deep Oscillation® deze diepte kan bereiken is dat het een lichaamseigen behandelmethode is. Het lichaam herkent de trilling waardoor de trilling geabsorbeerd wordt in plaats van afgestoten.


Naar producten

Clarico-Text-Image
 
 

De werking van de behandelmethode

TOT 8 CM DIEP

De trilling van de Deep Oscillation geeft een elektrostatische puls tot 8 cm diep in de huid, waardoor bloed en lymfe geactiveerd wordt.

 
 

de werking op het lymfesysteem

ACTIVATIE VAN LYMFEVATEN

Dieper ingezoomd in het weefsel zorgt de trilling van de Deep Oscilation voor een activatie van lymfevaten om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

De Trillingsfrequenties


De hoge frequentie 120-250 Hz
Deze frequentie wordt ingezet voor pijndemping en heeft een oppervlakkig gevoel. Dit wordt dan ook ingezet voor pijnreductie, ontspanning en kan direct post-operatief worden gebruikt. Ook bij patiënten met lipoedeem, kan deze frequentie een verlichting geven.

De midden frequentie 40-120 Hz
De middenfrequentie van de Deep Oscillation® heeft een licht pompend effect en geeft een schuddend gevoel in het weefsel. Met name bij verklevingen is deze frequentie zeer goed in te zetten, vooral in combinatie met een massage. Ook bij vastzittende spieren is dit een trilling die als zeer prettig wordt ervaren en de spieren losser maakt.

De lage frequentie 10-40 Hz
Deze frequentie heeft een pompend effect en geeft een diep en stroef gevoel bij behandelen. Door de langzame trilling is het gevoel er tot diep in de huid. De lage frequentie werkt vasodiliterend, waardoor bloed en lymfevocht beter worden afgevoerd, in combinatie met een MLD behandeling, het helpt de stuwing.

Clarico-Text-Image
 
 

Deep oscillation principe

WERKEN MET DE HANDSCHOENMETHODE

Wanneer er met de handschoenmethode gewerkt wordt veranderd wordt de statische lading gecreëerd tussen de handschoen en de patiënt. Hierdoor kan de Deep Oscillation een toevoeging zijn aan de bestaande behandeling.

 
 

Visualisatie Deep Oscillation

IN DE PRAKTIJK

Door met een echo te maken van het behandelend gebied met de Deep Oscillation, wordt de beweging van het weefsel duidelijk in kaart gebracht.

VOORDELEN DEEP OSCILLATION


Deep Oscillaton® is een toevoeging aan de al bestaande behandeling. Het geeft meerwaarde aan de therapeut en zorgt voor betere resultaten voor de patiënt. De behandelmethode is breed inzetbaar.

Voordelen Deep Oscillation®:

 • Weefselontspanning
 • Verbeterde lymfdrainage en doorbloeding
 • Verbetering van weefselkwaliteit
 • Verbetering van fibrotisch weefsel
 • Pijnreductie
 • Stimuleert wondgenezing
 • Op gehele lichaam toepasbaar
 • Dieper werken zonder druk
 • Ontspannend
 • Patiënt- en therapeutvriendelijk
 • Immuniteitsverhogend
 • Hygiënisch (handschoenmethode)

In de praktijk van de oedeemtherapeut heeft Deep Oscillation® een grote toegevoegde waarde, vooral in het losser maken van fibrose en in combinatie met MLD (Manuele Lymfe Drainage). Doordat de Deep Oscillation® als "hands on" apparaat ingezet kan worden, is een combinatie met deze behandelingen snel te maken. Ook patiënten met lipoedeem hebben veel baat bij de Deep Oscillation® behandeling, hierin is de meerwaarde de pijndemping met een heel lichte aanraking van de huid. Ook bij oncologie- en oedeempatiënten heeft het voordeel van diep behandelen met weinig druk een zeer grote meerwaarde; het is aangenaam voor de patiënt en voorkomt overbelasting van de therapeut.

De Deep Oscillation® brengt geen schade toe, zoals andere therapie vormen wel kunnen (zoals Ultra geluid en laser). Daarom is het veilig om met het apparaat te werken.

Clarico-Text-Image

Personal Basic model

BENT U THERAPEUT? VRAAG DAN NAAR HET eEN PRESENTATIE IN UW PRAKTIJK

Dit draagbare Deep Oscillation Basic model is voorzien van een chipkaart met daarop voorgeprogrammeerde indicaties. Standaard is het apparaat geleverd in een tas met benodigde kabels. Het apparaat is ideaal om mee te nemen op huisbezoeken en ook in de praktijk goed in te zetten.


Het personal model werkt met een chipkaart, waar per indicatie met 1 of meerdere trillingsfrequenties wordt gewerkt. Op de meegeleverde chipkaart zijn de meest voorkomende behandelingen geprogrammeerd. Deze wordt het ingezet voor gebruik tijdens de Oedeemtherapie en Fibrose, maar ook voor vele andere doeleinden, zoals het losser maken van de spieren.

Clarico-Offer style 2

Personal PRO model

BENT U THERAPEUT? VRAAG DAN NAAR HET EEN PRESENTATIE IN UW PRAKTIJK

De Deep Oscillation® Personal Pro is de 3 generatie Deep Oscillation van Physiomed. Met het Personal model kan worden gewerkt met een programma kaart waarop diverse veelvoorkomende indicatie op staan. Ook kan er direct zelf een programma gemaakt worden waardoor je snel op eigen inzicht kan behandelen.


De 3e generatie Deep Oscillation apparatuur is voorzien van een helder kleurenscherm en een geïntegreerde accu. De gepatenteerde trillingsfrequenties van de Deep Oscillation worden met name ingezet voor de verbetering van de kwaliteit van de huid, waardoor er een afname is van oedeem en fibrose's zachter worden. Ook voor andere doeleinden zoals de ontspanning van spierweefsel wordt de Deep Oscillation steeds meer ingezet.

Evident mOdel

BENT U THERAPEUT? VRAAG DAN NAAR HET EEN PRESENTATIE IN UW PRAKTIJK

De Deep Oscillation® Evident is het vaste model, met hierop standaard vele voorgeprogrammeerde indicaties, begeleid met een video. Naast deze indicaties is er ook de mogelijkheid om zelf een indicatie in te stellen, waardoor de therapeut de meest ideale volgorde kan bepalen.


Ook biedt het Evident model de mogelijkheid om kaarten te programmeren voor het Personal model. Zo kan de therapeut een programma maken speciaal voor betreffende patiënt. Door het personal model vervolgens te verhuren kan de patiënt zichzelf meer behandelen, met het doel een betere kwaliteit van het leven te creëren. De patiënt zal alsnog elke week bij de therapeut moeten komen om de voortgang te monitoren. 

Clarico-Offer style 2

Ionoson DO Evident model

BENT U THERAPEUT? VRAAG DAN NAAR HET EEN PRESENTATIE IN UW PRAKTIJK

De Ionoson Deep Oscillation® Evident is het vaste model, met hierop standaard vele voorgeprogrammeerde indicaties, begeleid met een video. Naast deze indicaties is er ook de mogelijkheid om zelf een indicatie in te stellen, waardoor de therapeut de meest ideale volgorde kan bepalen.


Ook biedt het ionoson de mogelijkheid om Ultra Geluid en 2 kanaals elektrostimulatie uit te voeren.  Zo kan de therapeut een programma maken speciaal voor betreffende patiënt, met het doel een betere kwaliteit van het leven te creëren. De patiënt zal alsnog elke week bij de therapeut moeten komen om de voortgang te monitoren. 

TOEPASSINGSGEBIEDEN DEEP OSCILLATION


In principe kan elke therapeut de Deep Oscillation® behandelmethode gebruiken. Hier specifieke toepassingsgebieden die veel gebruik maken van de Deep Oscillation®:
 
 • (Sport)blessures
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Brandletsel
 • Fibromyalgie
 • Triggerpoints
 • Fibrose
 • Lymfoedeem
 • Lipoedeem
 • Wonden
 • Galactostase
 • Post-operatieve nazorg
 • Verbeteren mobiliteit

 

 Uitleg Lymfoedeem

Hier bevordert de deep oscillation de afvoer van interstitieel vocht en metabolisch afval op celniveau. De lymfatische drainagebanen worden geactiveerd. Dit vermindert het oedeem aanzienlijk. Een studie van Jahr et al (Journal of Rehabil Med (40:645-650) in 2008 toont aan dat het toepassen van Deep Oscillation® bij patiënten met lymfoedeem aanzienlijke pijnreductie en afname van zwelling laat zien.

Het pijndempende effect van Deep Oscillation® kan een ware verlichting geven voor patiënten met lipoedeem. Dankzij de zachte techniek, kan zonder druk gewerkt worden.

Het is uniek te noemen dat Deep Oscillation® vanaf dag 1 post-operatief toegepast kan worden om het natuurlijke genezingsproces te versnellen. Met Deep Oscillation® wordt lokale inflammatie beperkt en pijn aanzienlijk gereduceerd. Met name na een oncologische, neurologische of traumatische ingreep helpt Deep Oscillation® de patient door de eerste moeilijke dagen na een operatie heen.

Chronische pijn en posttraumatische aandoeningen verminderen de mobiliteit. Een verhoogde spiertonus beklemt de capillaire vezels met een beperkte capillaire microcirculatie als gevolg. Deep Oscillation® werkt spierontspannend, optimaliseert het metabolisme en herstelt de zenuwfunctie. Dit is o.a. meetbaar door een verbeterde ‘range of motion’.

Bel ons voor meer informatie

(024 203 02 13)

Stel gerust per mail een vraag

info@electromedico.nl

Contra-indicatiesOndanks de vele toepassingsgebieden van de Deep Oscillation® heeft deze behandelmethode ook enkele contra-indicties:

 • Acute infecties, acute ontstekingen en acute (onbehandelde) trombose
 • Actieve tuberculose
 • Onbehandelde kwaadaardige processen
 • Wondroos
 • Besmettelijke huidziekte
 • Elektronische implantaten zoals pacemakers
 • Hartaandoeningen speciaal hartinsufficiëntie en hartritmestoornissen
 • Zwangerschap
 • Overgevoeligheid elektrostatische velden
Clarico-Text-Image

PRAKTIJKVERHALEN

WETENSCHAPPELIJKE ONDERBOUWING

De techniek van de Deep Oscillation® is al in 1988 gelanceerd onder de naam Hivamat. In onderzoeken naar de effecten van de Deep Oscillation® komen we dan ook vaak de naam Hivamat tegen. 

Het eerste en grootste onderzoek komt uit 1991 van Schönenfelder en Berg gericht op de nabehandeling van Mammacarcinoom, vanaf dag 1 na OK. Onderstaand een aantal abstracts van diverse onderzoeken

Meer weten?

Nieuwsbrief


Wekelijks versturen wij een nieuwsbrief met aanbiedingen,
kortingen en vaknieuws. Wil je eenvoudig op de hoogte blijven
van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan nu aan!

Inschrijven Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding!
Clarico-Text-Image